Geboekt!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Lobke
01 Juli 2008 | Nederland, Tilburg
Lieve vriendinnen, vrienden, collega’s en familie,
Zoals sommige van jullie al gehoord hebben vlieg ik op 11 oktober voor 3 maanden naar Thailand. De eerste 4 weken volg ik een oriëntatie. Week 1 is een introductieweek. Ik krijg dan informatie, taallessen en kooklessen. En ik maak excursies in de omgeving. De week erna verblijf ik een aantal dagen in een tempel om kennis te maken met het boeddhisme. Ook overnacht ik in een typisch Thais dorp. In week 3 maak ik met een gids een trektocht in de jungle. De vierde week rust ik nog even uit op een heerlijk Thais 'bountystrand'. Na
de oriëntatie ga ik aan de slag in een weeshuis en op een school.
In de ochtenden ga ik van 9.00 uur tot 12.00 uur les geven. Dit zal hoogstwaarschijnlijk Engelse les zijn op een laag niveau. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van de cijfers in het Engels, het benoemen van lichaamsdelen in het Engels, enz. In de middagen ga ik op een weeshuis werken. Op het weeshuis zal ik veel met de kinderen gaan werken, maar ook het onderhouden van het weeshuis zal een van mijn taken zijn daar. In de weekenden ben ik vrij en kan ik Thailand gaan bewonderen.
De middelen om les te geven zijn in Thailand een stuk minder luxe dan we hier in Nederland allemaal gewend zijn. Ook de gebouwen waarin de kinderen les krijgen of waarin de weeskinderen wonen zijn niet te vergelijken met hier. Dit komt omdat er geen geld voor is. De reden dat ik jullie dit briefje schrijf. Mijn vraag is of je er eens over na zou willen denken om mij financieel te steunen tijdens mijn reis. Niet voor mijn reiskosten, inwoning, souvenirs, eten en drinken. Maar voor de materialen die ik in Thailand voor de kinderen wil gaan kopen, denk bijvoorbeeld aan stiften, vouwblaadjes, spelletjes, luiers, enz. Het hoeven echt geen grote bedragen te zijn natuurlijk! Maar met dat kleine beetje wat je kunt missen zullen die kinderen ontzettend blij zijn! Je kunt het me persoonlijk geven, of storten op mijn rekeningnr. 7784756 zet er dan even bij dat het voor Thailand is, zodat ik goed kan bij houden hoeveel ik bij elkaar heb verzameld. En jullie dit later ook weer kan vertellen.
Via deze site zal ik jullie op de hoogte houden over mijn belevingen in Thailand. Ook zal ik hier foto’s op zetten zodat jullie zelf kunnen zien hoe blij de kinderen zijn met jullie kleine bijdrage!
Liefs, Lobke.
de oriëntatie ga ik aan de slag in een weeshuis en op een school.
Liefs, Lobke.
13 September 2008 - 09:14
Charissa:
Lobke is vandaag jarigggggggg!!!
Happy birthdayXxx -
13 September 2008 - 11:01
Noi:
hoi Lobke,
Ik ben Noi, ik woon samen met mijn man(Nederland) ruim 3 jaar in de Reeshof in Lombardijenlaan. Ik las uw ambitie om naar Thailand te gaan werken voor kinderen en ik vind dit een erg mooi idee en ambitie van u. (Ik heb dit vroegen ook gedaan voor kinderen in Refugees Camp).
I wil heel graag u ondersteunen door mijn huis in Bangkok (ik heb het gekocht)aanbieden voor als je wil in Bangkok bezoeken.Het huis staat leeg en is gemobileerd. Meer weten over dit aub.bel mij 06-101123721.
Groetjes
Noi
14 September 2008 - 07:35
Noi:
sorry ik heb u tel.no verkeerd gegeven
mijn tel.06-10113721 -
15 September 2008 - 07:17
Anneke:
Hoi Lobke,
ik hoorde al van Monique van je plannen, maar nu kan ik het zelf volgen (lang leve hyves)! Ik wens je heel heel heel plezier en succes!
Groetjes Anneke (je buuv van de Kiehoorn) -
18 September 2008 - 11:22
Jis:
Heeeee Lob!!!
Ik heb je site weer gevonden :)!!! Ga hem ook even tippen op mijn hyves!Nog 23 nachtjes slapen..... DAN STAAN WE OP SCHIPHOL!
Kus -
05 Oktober 2008 - 17:02
Sofie:
Lieve Lob, daar ga je dan bijna.. Alvast heel veel plezier! Ga je missen. Kus!