Nog een nachtje!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Lobke
10 Oktober 2008 | Nederland, Tilburg
He Allemaal,
Hier nog een laatste bericht vanaf Nederlandse bodem! Morgen is het dan eindelijk zover!!! Om kwart voor drie vlieg ik naar Bangkok, Thailand!! Om zeven uur in de morgen land ik als alles goed verloopt! Ik word daar opgehaald door iemand van de organisatie. Dan begint mijn grote avontuur!
Week 1: Introductie
Na aankomst in Bangkok reis ik naar het basiskamp in Singburi. Daar zal ik deze week kennismaken met de andere deelnemers. We worden wegwijs gemaakt in de Thaise cultuur, taal (cursus Thais) en keuken (Thaise kooklessen). We zullen de Wat Phranan Jaksi Temple, tempels in Ayutthaya en de Lopburi bezoeken en een boottocht maken over de Chaopraya River. We zullen deze week meer informatie krijgen over de projecten waar je vrijwilligerswerk kunt gaan doen.
Week 2: Cultuur
Deze week staat in het teken van Thaise cultuur. We gaan veel leren over het boeddhisme: we zullen 2 dagen in een Boeddhistische tempel verblijven om kennis te maken met de verschilllende aspecten van het boeddhisme. We gaan mediteren, maken het dagelijkse leven van de Monniken van dichtbij mee en kunnen vragen stellen aan Monniken.
Daarnaast bezoeken we een Spa in de provincie Suphanburi, waar je kan zwemmen of een Thaise massage kunt krijgen. Ook bezoeken we een 100 jaar oude markt.
Week 3: Trekking
Deze week gaan we een trekking maken door het Phutoei National Park onder begeleiding van een gids. Dit schijnt erg zwaar te zijn! De trekking bestaat vooral uit wandelingen, sommige afstanden zullen we per truck afleggen. We gaan watervallen bezoeken, slapen in een Hill Tribe Village (dorpje) en gaan op zoek naar wildlife (tijgers, slangen, apen....!). We verblijven 4 dagen/3 nachten in het Phutoei National Park, slapen doen we in een tent en douches zijn niet aanwezig...
Week 4: Strand
De laatste week gaan we heerlijk relaxen op een Kohn Samet: één van de vele eilanden die Thailand rijk is, met echte 'bountystranden'. We kunnen deze week naar eigen wens in vullen met zon, zee en.... strand! Op woensdag kunnen we een boottocht maken. Snorkelen kun je daar ook prachtig. We zitten in een basis resort dichtbij de zee.
Na deze 4 weken zullen we aan de slag gaan als echte vrijwilligers! We kunnen kiezen tussen een weeshuis en een basischool. Activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit Engels geven, helpen in de groentetuin of activiteiten organiseren. Daarnaast kun je terecht op een van de scholen rondom Singburi. Vaak is er een tekort aan leraren die bijvoorbeeld Engelse les kunnen geven.
Dan zullen de andere vrijwilligers en ik ook gaan bepalen waar we ons geld, wat iedereen ontzettend gul heeft gedoneerd, aan gaan uitgeven!
Allemaal nog ontzettend bedankt voor jullie donatie! Ik heb in totaal 1570 euro bij elkaar!! Helemaal geweldig!!
Zodra we er een goed bestemming voor hebben zal ik jullie dat gelijk via deze site laten weten! Dus, mij wel blijven volgen ;)!
Liefs, Lob
Week 1: Introductie
Week 2: Cultuur
Week 3: Trekking
Week 4: Strand
Liefs, Lob
10 Oktober 2008 - 16:52
Jacqueline:
ik blijf jou zeker volgen!!
reis ze!! -
11 Oktober 2008 - 11:02
Esther:
Chick! Have fun en ik blijf je ook zeker volgen! x