Olifanten, tempels, en zo veel meer mooie dingen! - Reisverslag uit Singburi, Thailand van Lobke Schellekens - WaarBenJij.nu Olifanten, tempels, en zo veel meer mooie dingen! - Reisverslag uit Singburi, Thailand van Lobke Schellekens - WaarBenJij.nu

Olifanten, tempels, en zo veel meer mooie dingen!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Lobke

16 Oktober 2008 | Thailand, Singburi

Lieve allemaal,

Hier weer een berichtje van uit het prachtige Thailand!

Langzaam aan begin ik wat gewend te raken aan het warme weer. Heb de afgelopen nacht ook voor het eerst helemaal doorgeslapen, zonder wakker te worden!

Het Olifant rijden was super leuk, maar het olifantenkamp wat we later op de dag bezocht hebben was helemaal fantastisch!! De olifanten worden daar verzorgd omdat het in de jungle hier te droog is. De volwassen olifanten stonden vast, maar de kleine baby olifantjes liepen los rond!

Ik ben nu foto's aan het uploaden op mijn hyves, dit gaat alleen niet zo heel snel dus ik denk niet dat het vanavond nog lukt om ze ook op deze site te zetten. Dat komt dan de volgende keer! Voor degene die ik niet op hyves heb, www.hyves.nl/lobb

Gisterochtend zijn we naar een bootrace geweest. Niet spectaculair met super snelle speedboten, maar lekker ouderwets met houten roeibootjes met drie kleine thaitjes erin. Heerlijk zitten zonnen aan de kant van de rivier met op de achtergrond een Thaise Jack van Gelder.

Daarna weer een tempel bezocht, deze hebben een aantal verschillende bezocht afgelopen week. Als je je afvraagt waarom ik een sjaal aan heb op veel foto's, dat komt omdat in de tempels de schouders (en eigenlijk knieen ook, maar das te warm) bedekt moeten zijn. In een van die tempels heb ik ook typisch Thais gebeden. Je kiest wat bloemen uit, doneert wat je kunt missen, pakt 3 stokjes wierrook en een kaarsje. Hierbij zitten 2 kleine blaadjes bladgoud. Na het aansteken van het kaarsje en de wierrook ga je op je knieeen. Je buigt dan drie keer, voor de koning, de monnik en de boedha. Hierna liepen we door en lag er een super grote Boedha, hier moesten de blaadjes bladgoud opgeplakt worden.
Erg indrukwekkend!

S' avonds hebben we thais gebbqd! En dat is erg warm met 30 graden! Er stonden 2 grote potten op tafel waar kolen in werden gebrand. Hierop lag een bolle plaat, een beetje te vergelijken met een grillplaat. Om die plaat lag nog een soort van 'gootje' waarin soep werd gemaakt tijdens het bbqen. En bakken maak, heerlijke kip gemarineerd in ei, erg aparte maar lekkere smaak!

Na t bbqen zijn we naar het barretje aan het water gegaan. Het stikt er van de muggen, maar met onze muziek van onze ipods is het goed vertoeven! We hebben er pas 2 avonden gezeten maar er zijn al flink wat goede gesprekken gevoerd, gelachen en er zijn zelfs al wat traantjes gelaten..Erg fijn! We hebben echt een leuk groepje!

Vandaag zijn we naar een lokaal bedrijfje geweest. Ze maken daar van palmbomen cakejes! Dat gaat echt nog heel primitief! En het leuke is dat alle bewoners hier net zo nieuwsgierig naar ons zijn, als dat wij naar hun zijn. Wij willen graag met hun op de foto, maar zij ook met ons! Erg leuk! De Thaien zijn trouwens zo super vriendelijk! Ze doen werkelijk alles voor je!

Heb trouwens ook al verschillende shemales gezien. En we twijfelen nog over onze begeleidster, de meningen zijn verdeeld over haar/zijn geslacht.

Vanmiddag zijn we naar het andere vrijwilligerskamp geweest om onze tenten alvast proef op te zetten voor de trekking volgende week. Nicoline en ik hadden natuurlijk weer een tent met een super groot gat, dus we waren blij dat we de tenten nog even gingen controleren!

Hierna hebben we kookles gehad! Super leuk en het was erg lekker! Platte mie, met kool en papaya salade! Als ik terug ben ga ik voor iedereen (liever niet tegelijk ;)) een keer koken!

Nu zitten we met zijn alle even heerlijk te relaxen in het internet cafe, en als iedereen weer zijn verhaal op zijn site heeft gezet gaan we weer lekker naar de bar! Niet meer vroeg naar bed, iedereen is over zijn jetleg heen!

Na t weekend vertrek ik voor een week naar de jungle, smsjes zijn dan erg welkom ;) zal t zwaar hebben!

Liefs Lob

• 16 Oktober 2008 - 14:05

Johan:

He Lob,

Het is goed vertoeven zie ik! Toch wel een mooi land he, Thailand. Ik ben blij dat je het naar je zin hebt en geniet er lekker van. Hier is het volop herfst! Koud en het waait. Zuip ze, eet ze en survival ze in de jungle. Sawadie khrap! xxx

• 16 Oktober 2008 - 15:59

Charissa:

Kaai Vet! Xx

• 16 Oktober 2008 - 19:00

Leon:

Lieve lob, Goed om te lezen dat je zo geniet. Hier is het dan toch maar saai. Ik zal nog naar hyves gaan kijken.

xxx Leon

• 17 Oktober 2008 - 10:34

Karina:

Hoi Lobke,
    Hardstikke fijn dat je het zo leuk hebt.Houen zo hoor.Wij hebben 4 dagen in Limburg gezeten en geen olifanten gezien!!! Veel plezier!

• 17 Oktober 2008 - 12:58

Tanja:

Lobke,

Deze ervaringen maak je nooit meer mee. Dus is de tijd van je leven. Geniet maar lekker verder.

Liefs
    Tanja

• 17 Oktober 2008 - 15:30

Leon:

Lieve lob. Het is eigenlijk niet zo saai hier. De blaadjes aan en van de bomen zijn mooi goud/bruin/geel en met andere kleuren. Vandaag naar de kapper geweest, tis goed gelukt. Naar de stad geweest met heleen en boeken gekocht (bangkok), nu aan het pilsen, straks naar de film met live muziek. Kortom een mooie vrije vrijdag.
    Morgen trainen en smiddags studeren en zondag naar WII-Feijenoord en de verjaardag van Joel.
    Houdoe met veel liefde van mij xxx Leon

• 17 Oktober 2008 - 16:52

Paul:

Succes in de Jungle schat (K)

• 17 Oktober 2008 - 17:44

Charissa:

Veel plezier in de jungle! Kun je je speciale broek gaan uitproberen! Liefs XX:)

• 18 Oktober 2008 - 07:12

Sandra En Ad De Waal:

Hoi, Lobke, ziet er allemaal goed uit daar, maar let wel goed op je zelf.
    Maak er iets heel moois van en blijf lekker genieten.
    mvg,
    Sandra en Ad

• 19 Oktober 2008 - 12:05

Oma Riet:

Lobke,Wat Fijn dat je het zo goed stelt. Ik heb je verslag gelezen.Geniet er volop van .Ik ga bij Karina achter de computer zitten, zo blijf ik op de hoogte. Veel liefs van oma. xxx

• 20 Oktober 2008 - 14:02

Eric:

Hoi Lobke
    Tussen de middag op school even je belevenissen op je site gelezen: wat een indrukken nu al.Nu zijn de kinderen naar huis, en wil ik je veel plezier wensen in de jungle tussen al dat moois wat je daar zult zien en tegenkomen.ik ben benieuwd hoe dat je het vindt. Veel plezier en geniet ervan Doei Eric.

• 21 Oktober 2008 - 12:20

John:

Hoi Lobke
    Ik heb je site van tante Karina gekregen. Ook ik blijf je volgen in Thailand. Groetjes

• 22 Oktober 2008 - 09:31

Kaat En Marie:

Haay Meissie!!

Klinkt allemaal lekker daar!!! Hier is het egt veel te koud ben maar blij dat t beetje warm is daar. Het is wel erg stil bij de AH zonder jou... Nou veel plezier in de jungle en kijk uit voor grote enge beesten!!!

Kussz Kaat en Marie

• 22 Oktober 2008 - 15:30

Ezz:

Schattie! Typ jij maar eventjes een nieuw verhaaltje als je daar tijd voor hebt, ben benieuwd ... xxxx

• 23 Oktober 2008 - 08:43

Kim:

He lieve lob, wat goed om al je verhalen te kunnen lezen. Het klinkt echt allemaal supervet! Nog heel erg bedankt voor je sms op mijn verjaardag. Nu ben ik echt oud haha! Verder alles goed hier, zoals gewoonlijk druk druk druk. Ik zou zo met je willen ruilen! Geniet van alles!!!!
    Dikke xxxx