De jungle overleefd!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Lobke
26 Oktober 2008 | Thailand, Singburi
Lieve allemaal!
Ik ben weer veilig terug uit de jungle! En wat hebben we het zwaar gehad!
Maandag hebben we een halve dag in de bus gezeten op weg naar het eerste kamp. Daar aangekomen hebben we onze tentjes opgezet en zijn we naar dromedarissen gelopen. Toen optijd naar bed omdat we werden lek geprikt door de muggen en we de volgende dag weer vroeg op moesten.
Om 9 uur s' ochtends zouden we door 3 nieuwe trucs opgehaald worden, dit werd 10 uur, das echt Thais, alles lekker relaxed. Maar als je zit te wachten is het toch best vervelend!
Na weer een halve dag kwamen we aan op ons definitieve kamp. 750 m boven de zeespiegel, wat een uitzicht! Onze tenten zijn per truck naar het kamp gebracht, wij mochten klauteren door de jungle. Wat had ik de volgende een spierpijn! Over rotsen, onder takken, door beekjes, steil van de berg op je kont naar beneden. We waren kapot! En dit was nog maar het begin. Onderweg ons lunchpakket bij een klein watervalletje opgegeten. Een zakje met rijst en kip, niet mijn favoriet zoals de meeste al wel weten ;).
De volgende dag vol frisse moed op weg gegaan naar 3 grotten. Helaas was de helft van ons nederlandse groepje al zo afgezwakt door t slechte eten, de verschrikkelijke nacht met grommende honden ( wij deelden ons kamp met 15 half wilde honden, waarvan een paar vrouwtjes loops waren, waardoor de mannetjes continu met elkaar aan het vechten waren, ze rolde zelf onze tenten binnen)en de zware tocht naar het kamp toe. Daardoor moesten zij helaas na de 2e nacht afhaken. Zij zijn alvast naar t hotel gegaan om daar weer aan te sterken.
De grotten waren super! We hebben in de grotten geklommen, tussen smalle stukjes gekropen en degene die hoogtevrees hadden hebben dit nu ook overwonnen! Ik heb er normaal geen last van, maar ik heb ook echt momenten gehad dat ik het doodeng vond!
Smiddag's hebben we op t kamp gelunchd en zouden we eigenlijk naar een grote waterval gaan waar je onder kon douchen. Helaas was het weer omgedraaid en heeft het heel de middag pijpenstelen geregend. Daarom hebben we Iris, onze begeleidster ( t is idd een man geweest!! we zijn erachter) geholpen met het maken van Curry! Erg lekker! S'avonds klaarde het weer op en hebben we rondom het kampvuur gezeten. Dit werd alweer snel verpest door alle vechtende honden die het ook wel lekker vonden bij het kampvuur.
De volgende dag waren we zo moe, de spierpijn kwam opzetten, en hadden we zo weinig gegeten, dat Laura en ik ons te zwak voelden om de 'angel' berg te gaan beklimmen. We hebben ipv daarvan heerlijk liggen zonnen, en zijn toen onwijs verbrand! Nu is dat ondertussen mooi bruin ;) Smiddags zijn we naar de waterval gelopen, daar waren we al weer kapot van dus het was een goede beslissing geweest dat we niet mee de berg gingen beklimmen! Wat heerlijk was dat zeg! Na 3 dagen zonder douche, helemaal smerig van de modder en het zweet was het heerlijk om onder de waterval te douchen!
S'avonds met alle meiden en onze rangers die ons de hele week begeleid hebben met een gitaar liedjes zitten zingen, erg gezellig!
Vrijdags zijn we met een truck weer de jungle uit gegaan. Wat ben ik BANG geweest. Het kleine padje naar beneden was een grote modderpoel, en we reden zo vlak langs het ravijn, het was verschrikkelijk! We hebben toen overnacht in een groot huis bij een dam. Je zou zeggen comfortabel, maar met een dun matje op een stenen vloer slaap je nog steeds niet echt goed. Maar dat mocht de pret niet drukken. Daar lekker kunnen genieten van eindelijk weer een normale echte douche! En s' avonds met de kinderen die daar wonen tv gekeken en wat geprobeerd te praten. Ook weer erg leuk om te zien hoe de lokale bevolking hier woont en leeft!
Vandaag zijn we terug gekomen uit het hotel. Daar hebben we een nachtje overnacht. Heerlijk was dat, een warme douche sinds twee weken! een heerlijk normaal bed, en een heerlijk ontbijt! Wat een beetje jammer was is dat we om zeven uur alweer wakker waren, maar toen zijn we maar lekker baantjes gaan trekken in het zwembad. Na onze jungle week zijn we zo sportief geworden ;)
Morgenvroeg gaat mijn wekker om 5 uur omdat om half 6 de monniken langs, wij gaan ze dan eten aanbieden. Gelukkig kunnen we daarna wel weer terug ons bedje in!
De rest van de week zullen we veel gaan zien en horen over het Boedisme, zo gaan we ook een nacht in een tempel overnachten. Verder zullen we een fietstocht maken door het dorp hier, en vrijdag gaan we lekker shoppen bij de Tesco, een supergroot warenhuis. En shoppen in nederland is heerlijk, maar hier, waar alles ongelooflijk goedkoop is, is het nog net wat leuker!
Na onze cultuur week zullen we van t weekend richting Koh Samet gaan, en daar heerlijk een weekje vertoeven in een groot resort aan het strand!!
Daarna gaat het echt beginnen waarvoor ik gekomen ben, het vrijwilligerswerk! Spannend!
Oja, voor ik het vergeet, mijn Thaise nummer werkt niet zo goed als ik gehoopt had. (mijn nederlandse wel *hint*) Krijg maar heel weinig smsjes van jullie aan ben ik nu achtergekomen. Ik ga een nieuw thais nummer kopen, hopelijk werkt het dan beter!
Foto's op hyves gaat op dit moment niet goed, maar hoop dat het me vandaag nog lukt! (Oja, als je mijn foto's wil zien moet je wel zelf hyves hebben.)
Tot snel weer!
Liefs Lob
Ik ben weer veilig terug uit de jungle! En wat hebben we het zwaar gehad!
Tot snel weer!
Liefs Lob
26 Oktober 2008 - 18:17
Jes:
Ha lieve schat!
Goed te horen dat je het zo naar je zin hebt! Ben blij dat je veilig uit de jungle bent gekomen! Met al die gekke honden! Hier gaat alles lekker z'n gangetje..vooral koud en regenachtig.. dus geniet maar lekker van het zonnetje daar! Veel plezier en vooral veel genieten!
Dikkekus van Jes -
26 Oktober 2008 - 18:22
Sil:
Hai lieve schat, wat een leuke verhalen allemaal! en je fotos zijn ook super! je ziet er goed uit.. je bent alweer 2 weken weg maar het lijkt al 2 maanden!
Mis je wel hoor.. nou kan ik niet met jou overleggen wat ik met de meubels moet doen he ;)
maar goed, ik vind het leuk om te zien dat je het naar je zin hebt!
Ik hou het hier allemaal bij!
Oja die foto in de grot vind ik er toch wel een beetje eng uit zien! haha
Nooit geweten dat jij zo sportief bent! 9 grapje)
Tot het volgende verhaal maar weer!
Dikke kus x -
27 Oktober 2008 - 13:21
Leon:
lieve lob, ik vind het weer een geweldig verhaal.Gisteren vertjaardag gevierd leuke kadootjes gehad, boeken en boekenbonnen, glazen vis. Ook leuk dus. Hopelijk hebben we zondag ook een wekende microfoon met webcam. Geniet ze verder liefs
xxx Leon -
27 Oktober 2008 - 17:27
Ezz:
Gaaf verhaal weer lieverd! Ik blijf je volgen... Hier in Nld geen belangrijke roddels! x -
27 Oktober 2008 - 20:17
Koen Kok:
Hallo lobke,
gaaf om al je ervaringen te horen. ik ben koen en ik ga hetzelfde doen als jij via activity. Komende maand november. Ik kreeg je waarbenjij.nu van Linda.
Ik vroeg me wel af trouwens wat je hebt meegenomen de jungle in? bergschoenen? slippers? hele backpack of een klein tasje?
Nou mocht je willen antworden, koenkok.waarbenjij.nu!!
Alvast bedankt!
Heel veel plezier nog daar de komende tijd!!
Groetjes Koen -
28 Oktober 2008 - 13:21
Hanneke:
Lieve Lobke, geweldig leuk om al je avonturen zo te kunnen volgen. Goed van je om door te zetten als het moeilijk of eng wordt. Ben trots op je.Nog heel veel plezier en succes en tot de volgende keer.
Heel veel liefs! -
28 Oktober 2008 - 19:35
Charissa:
Hoi Lobke!! Leuk om weer een nieuw verhaal te lezen, t lijkt me allemaal erg spannend..Hier gebeurt echt totaal niets! Laat me maar snel weten als je weer een nieuw nummer hebt! Liefs Chariss -
29 Oktober 2008 - 21:31
Dianne & Nicole:
Hey schat,
Hier even een berichtje van ons. Echt leuk om al je foto's te zien! Ziet er gezellig uit hoor! Ik zie dat je super lange verhalen geschreven hebt dus die ga ik zo op mijn gemak even lezen. Hier gaat alles goed! Mis je bijna dagelijks belletje wel! Zijn allemaal nu al super benieuwd naar al je verhalen.
Hele dikke kus van mij en dianne!
Heel veel plezier nog...geniet ervan.
30 Oktober 2008 - 10:51
Paul:
Fijn te horen dat het goed gaat schat ! xxx